Otóz przed zakupem mojej octavii (uzywane TDI ICE) wykonalem przeglad w dwoch niezaleznych warsztatach, pierwszy ASO drugi nie.
Ocena stanu auta pozwolila mi na podjecie ostatecznej decyzji dot. zakupu.
W ksiazce obslugi sa strony na ktorych potwierdza sie wykonanie obslugi okresowej pojazdu i w tych wlasnie tabelkach sa wyspecyfikowane takie czynnosci:
- obsluga roczna (inspekcja)
- obsluga z czynnosciami dodatkowymi co 30,000/60,000/90,000
- wymiana plynu hamulcowego
- wymiana paska zebatego wymiana wkladu filtra powietrza
- wymiana oleju (sprzeglo Haldex)
- wymiana oleju silnikowego
I teraz tak. Obok tych czynnosci sa po dwie kolumny kwadracików na "tak" i "nie" w ktorych stawia sie znak "krzyzyk" jesli dana czynnosc jest wykonana.
Oczywiscie jest mnostwo innych materialow i czesci eksploatacyjnych, ktore sie wymienia, ale na zapisanie ich tutaj nie ma miejsca, jedynie sa one wyspecyfikowane na fakturze.
Moja octavia byla od nowosci serwisowana tylko i wylacznie w jednym ASO Skoda.
Wiem, ze moge zadzwonic i wtedy bede wiedzial, ale postanowilem sie zapytac, czy ASO moze podac po uwiarygodnieniu, ze dany samochod jest moja wlasnoscia, jakie elementy przy jakim przebiegu zostaly w aucie wymienione?
pozdrawiam wszystkie octavie
Ocena stanu auta pozwolila mi na podjecie ostatecznej decyzji dot. zakupu.
W ksiazce obslugi sa strony na ktorych potwierdza sie wykonanie obslugi okresowej pojazdu i w tych wlasnie tabelkach sa wyspecyfikowane takie czynnosci:
- obsluga roczna (inspekcja)
- obsluga z czynnosciami dodatkowymi co 30,000/60,000/90,000
- wymiana plynu hamulcowego
- wymiana paska zebatego wymiana wkladu filtra powietrza
- wymiana oleju (sprzeglo Haldex)
- wymiana oleju silnikowego
I teraz tak. Obok tych czynnosci sa po dwie kolumny kwadracików na "tak" i "nie" w ktorych stawia sie znak "krzyzyk" jesli dana czynnosc jest wykonana.
Oczywiscie jest mnostwo innych materialow i czesci eksploatacyjnych, ktore sie wymienia, ale na zapisanie ich tutaj nie ma miejsca, jedynie sa one wyspecyfikowane na fakturze.
Moja octavia byla od nowosci serwisowana tylko i wylacznie w jednym ASO Skoda.
Wiem, ze moge zadzwonic i wtedy bede wiedzial, ale postanowilem sie zapytac, czy ASO moze podac po uwiarygodnieniu, ze dany samochod jest moja wlasnoscia, jakie elementy przy jakim przebiegu zostaly w aucie wymienione?
pozdrawiam wszystkie octavie
Komentarz